Jump to content

ZARA GAMING GTA V

Pogledajte teaser za nas GTA V server

Pogledaj

MI SMO NA DISCORDU!

Konektuj se na oficijalni Zara Gaming Discord server

Konektuj se

Drustvene mreze

Nasi serveri

Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
×
×
  • Create New...

~ Tutorijal za nove članove foruma ~


Recommended Posts

 

- Kako koristi Zara Gaming RPG forum - 

--------------------------------------------------------------------------
EBqVrLS.png
Dobro dosli na Zara Gaming forum, nakon što ste se registrovali, pogledajte ovaj tutorial, kako bi ste znali kako da koristite naš forum, hvala.

--------------------------------------------------------------------------
PTowNTp.png
Kao i na svakom forumu, tako i kod nas postoje "PERMISIJE". Šta su to permisije? Za one koji ne znaju, permisije su alatke što vam daju da radite nešto novo.
Na našem forumu imate neke permisije, a to su:
Test Moderator
Moderator
Super Moderator
Global Moderator
Co-Administrator
Administrator
Supporter
Spec Admin
Admin
Admin +
GFX
--------------------------------------------------------------------------
kkaIuC7.png
Sada cu da vam kažem šta označava koja oznaka na našem forumu.
Kako bi ste se bolje orijentisali na forumu. 
Pa da krenemo:
Na vrhu foruma imate chatbox i on vam služi da chat-ujete sa drugim članovima foruma. Iznad chatbox-a imate pravila koja morate poštovati pri korišćenju istog.
Vjerovatno ste sledece primetili ovo xGkW8PM.png
Pa da krenemo, ova olovka vam služi da napravite novi topic van pod foruma(оd sada ćeno to zvati PDF)., mada to skoro pa niko i ne koristi. Sledeca sličica predstavlja vaša obaveštenja(neko vas je quoute, dao vam reputaciju,  napravio topic u pdf koji ste folow itd),a treća sličica predstavlja poruke, tu možete da vidite sve vaše poruke i da započinjete nove,  imate kapacitet od 100% koji možete koristiti, ali se pobrinite da brišete na vreme chat-ove koji vam ne trebaju! I sada četvrta sličica ili vam ga vas profil, ako stisnete na strelicu izaćiće vam sledeće stavke
NQOKUPJ.png
A sada šta koja stavka radI?
Ako stisnete na Profile, ono će vas preusmjeriti na vaš profil, a možete samo i da stisnete na vaš avatar i odmah ćete otići na profil. My attachments tu vam se nalaze sve datoteke koje ste unijeli na forum sa vašeg telefona/računara/laptopa. Sledeća stavka je Manage Folowed Content i tu možete da vidite koga pratite, koje pdf-ove pratite itd. 
Account settings vam sluzi da promenite neke stavke na vašem profilu. Sledeća slika je vezana za ovu tačku. Ignored Users bi trebalo da zabrani da ne vidite neke korisnike foruma ali to ne radi. ModeratorCP veđinu od nas nikada neđe interesovati tkd ćemo preskočiti, i Sign Out mislim da svi znate šta znači. 

--------------------------------------------------------------------------
J7C1r0s.png
Podesašavanja,  tu možete da uočite bas mnogo stavki, on vašeg imena, emaila pa do signatura. 
Svako dva mjeseca možete dva puta da promenite vaš nick na forumu ali nije obavezno to je samo ako vam se ne svidja više nick, ispod toga vidite email i šifru takodje injih možete menjati. Pošto ste novi na forumu vama neće pisati kao meni 100% completed,  to vam je lako da radite pa vam neću objašnjavati. Hajde da predjemo na jednu od zanimljivijih stvari na forumu a to je Signature. 
k2bClxY.png

Kada okacite neki komentar/post ispod će uvek pisati ono što stavite ovde, imate uslove iznad pa to treba da bude odradjeno da bi ste mogi sacuvati signaturu. 
Hint: kada predjete cifru od 10k postova mocete da stavite u podesavanjima vas Member title 
Kako to da odradite?

U podesavanjima stisnete na ovaj taster

ZfSIBzC.png

i onda će vam se pojaviti par stvari a jedna od njihg je ova bOPkOs6.png
KAo sto vidite ja sam sebi uzeo text iz pjesme i onda pise na mom profilu. Dok je ne promenim. 
--------------------------------------------------------------------------
Da predjemo sada na profil

GnHSRml.png
Mozete da vidite dosta raznih stvari. Mozete vidjeti vas nick, ispod koju permisiju imate, i onda Content Count(Broj postova,  koliko puta ste komentarisali, potavili neki topc) kada ste postali clan foruma. kada ste zadnji put usli na forum i koliko ste dana pobjedjivali u reputacijama, onda ispod toga mozete da vidite kod mene ovo zuto to je znak da sam barem jednom pobedio u reputacijama i pise datum kada sam, a ispod toga su moje reputacije. A ispod toga moji warnovi, kao sto vidite ja nemam ni jedan warn. Warnova se pazite posle 3 warna dobijate zabranu postavljanja topica, i tako se povecava cifra dok na 10 warnova vam se banuje account. Desno od toga mozete da vidite zadnje postove sto ste komentarisali. 
FZuQjRL.png

A sada kada listate dole na vasem profilu moyete da vidite par stvari. A neke od njih su  koju permisiju imate,  sta trenutno radite, vas rank, prije 10k postova vam forum sam daje rank po vasim postovima, a posto ja imam preko 10k ja sam sebi stavio dio pjesme to sam vam pokazao kako se radi, i mozete da vidite datum vaseg rodjenja. Ispod toga mozete da vidite ko vam je zadnji gledao profil, koliko imate pregleda na profilu i prije koliko su vam gledali profil te osobe. 
--------------------------------------------------------------------------

A sada da se vratimo na pocetnu stranicu! 
Sa desne strane mozete da vidite pravougfaonik u komepise Staff online
dxaDPi1.png
Tu mozete da vidite ko je od staffa tu, Administratori, MOderatori itd. 
Ispod toga imate reklamu kako da donirate preko telefona, dok ispod toga imate Ochumzq.png
 Prvi pravougaonik su vam prvih 5 korisnika sa najvise reputacija u semdici,mjesecu,godini i za sve vreme. Kako reputaciju da dobijete ili date? Sve sto trebate jeste da odete kod nekog na komentar/topic i skorz desno cete vidjeti "Like" to stisnete i izace vam koju reakciju zelite da stavite, ako stavite "ljutka" reputacija se nece vaziti kao reputacija. 
Onda ispod toga imate jos par informativnih stvari kao ko se zadnji registrovao na forum, koliko ima topica na forumu, i koliko ima postova na forumu, koiko ima clanova foruma i koliko je clanova bilo od jednom online najvise. Ispod toga mozete da vidite ko je online qSNWI1l.png dok ispod toga se vidi slicna lista a ona znaci ko je sve bio danas online. 

--------------------------------------------------------------------------

9zqneDb.png
Na našem forumu mozete biti moderator, tako sto cete se konkurisati prvo za test moderatora pa svojim radom biti unapredjeni u moderatore i onda u super moderatore pa global moderatore itd. Sta to moderatori rade? Moderatori lockaju teme koje su dovoljno stare, daju warnove korisnicima koji se ne pridrzavaju pravila za odredjeni PDF, uglavnom moderatori predstavljaju "zakon" na forumu. Ako bi neko od vas htio da postane moderator moraće da bude aktivan i marljiv. Sada cu da vam pokazem postupak davanja warna.
Udjete na profil osobe kojoj zelite dati warn, kod mjesta gde stoje warnovi mocete vidjeti da stoji taster "Warn user", i onda ce vam izaci dalji postupak koji mozete vidjeti na slikama
https://imgur.com/a/LBS2WQ9
--------------------------------------------------------------------------
Neke nepoznate rijeci
PDF - Podforum
Topic - Post 
Reputacije - Postovi 
Farm - nabijanje
 Content Count - Broj postova na forumu 
Signatura - Potpis ispod vaseg komentara
Warn - Kazna za zabranjen rad

Dobar dan dragi clanovi našeg foruma. Danas vam predstavljamo novi tutorial za nas forum. Ovi tutoriali će vam biti od koristi dok budete koristili naš forum. 
Današnji tutorial se tiče samog otvaranja tema(Posta) u neki pdf. 
Dakle imate par mogućnosti, ali mi ćemo vam pokazati najlakši način. 

Prvo što trebate uraditi jeste da uđete u neki pdf gde želite da okačite post. Ja sam izabrao za današnji tutorial pdf Zabava. Koji vodi naš moderator  @cobradiaz
rUebwbc.png
Pa da krenemo. 
Kada smo ušli u određeni pdf idemo na taster "Start new topic" sliku će te imati ispod.

gbNiJ1B.png
Kada kliknete na taj taster, baciće vas na stranicu gde vam prikazuje neke od osnovnih stvari za otvaranje topica. 
V7dBSoM.png
Pa sada da objasnimo za šta služe određeni dijelovi ove stranice. 
Q14wthE.png
"Title" je dio stranice koji je obavezan. Dakle tu pišete kako će vam se topic zvati. Tu ne smijete stavljati pogrdna imena. 
H7FazA0.png
U ovom dijelu imate prazan prostor. Gde pišete nešto što će pisati u vašem topicu. Takođe ni tu ne smijete koristiti pogrdne reči. Iznad toga imate neke opcije. Te opcije možete sami proći samo kliknete na njih. Ako ne budete znali javite se @30Zona da vam objasni. 
Ispod toga imate "Drag files here to attach or choose files" i "Insert other media" tu možete da ubacite neke slike, videe, datoteke ...
Dok ispod toga imate ovaj taster

rThUape.png
Ovaj taster služi kako bi ste dobijali obaveštenja kada neko komentariše. To se koristi u nekim baš bitnim situacija. Nekada se desi da greškom kliknete ali to kasnije ne možete poništiti. 
I za kraj imamo ovaj taster

FU4ToYx.png
Ovaj taster "Submit Topic" služi da postavite topic što ste napsali u taj pdf. A ako klikente Cancel vratićete se na početnu stranicu tog pdf. Kasnije ćete moći kliknuti opet Strat New topic i biće sve vraćeno jedino ako niste obrisali pa izašli. 

Pozdrav forumaši, danas smo odlučili da vam pokažemo jednu od opcija na našem forumu, za koju većina vas nije znalo. Pa da krenemo. Kao što znate, Moderator team radi svoj posao izvrsno i kao što u pravilima piše, teme u svojim PDF-ovima lockaju nakon 5 dana od postavljanja topica. A kao što znate kada lockaju temu onda i napišu odgovor gde piše Lock ili nešto slično. A kada se na temu odgovori logično ona ide na vrh odma ispod PIN-ovanih(zakačenih tema). Pa kako vi ne biste morali da ulazite i vidite da li je tema zakljucana ili ne(ili da ne biste morali gledati pre nego što uđete u topic da li ima katanac lijevo. Možete da izaberete mogućnost da se samo prikažu otključane teme. A sada pošto to neki od vas ne znaju kako, sada ćemo vam objasniti. 
Uđite u 
PDF koji želite da komentarišete, za ovaj primjer ćemo iskoritisti PDF Sport koji vodi naš moderator Miroslav. 
I onda već kao i uobičajeno izađe vam lista tema u istom PDF.
Capture.png
I sada krećemo u akciju. 
Kada uđete preko PC-a to će vam ovako igledati, a na telefonu slično. 
Kada ste ušli u vaš PDF, tražite sledeću sličicu.
Capture1.png
Kada nađete ovo stisnete na Sort By
Capture2.png
I onda kada klikete na Sort by izaći će vam sledeći prozorčić gde ćete stisnuti na Custom
Capture3.png
I onda vam ovaj prozor izlazi. Kada ste to učinili idete na Filter i tražite Unlocked-
Capture4.png
I kada ste izabali to idete na Capture5.pngi tjt. Izaćiće vam samo otključane teme

Link to post
Share on other sites
  • DJOMLA locked, pinned and featured this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.

Important Information